Почетак > Razno > Razmena ucenika srednjih i osnovnih skola izmedju grada Trebinja i Gradske opstine Medijana

Razmena ucenika srednjih i osnovnih skola izmedju grada Trebinja i Gradske opstine Medijana

Размена ученика средњих и основних школа између града Требиња и Градске општине Медијана 2016

У организацији општине Медијана организовано је путовање за 40 ученика и 8 пратилаца, пет средњих (Гимназије “Стеван Сремац“,“ Бора Станковић“, “Девети мај“; Медицинска и Економска) и три основне школе (“Душан Радовић“, “Цар Константин“ и “Вожд Карађорђе“). Из Прве нишке гимназије у размени су учествовале Јорданов Милица II-1, Недељковић Анђела и Томашевић Катарина II-2, Степановић Даница II-5.

понедељак 25.01.2016. године

Sremac 2016 Trebinje 01

На путу за Требиње, обишли смо чувени мост у Вишеграду о коме је наш нобеловац, Иво Андрић, писао у роману “На Дрини ћуприја“. Обишли смо Андрићград тј. Каменград, етно насеље на ушћу река Рзав и Дрина. Увече је организован смештај ђака у породицама својих вршњака из Требиња.

уторак 26.01.2016. године

Sremac 2016 Trebinje 03

Ученици су заједно са својим домаћинима посетили прва два часа у Гимназији “Јован Дучић“ и активно учествовали у њима.

Oрганизован је пријем код градоначелника Требиња Славка Вучуревића. Том приликом градоначелник је честитао 17-ти рођендан нашој ученици Степановић Даници. Ученицима и пратиоцима подељене су пригодне књиге о Требињу (алманах и каталаг).
Након пријема, директор гимназије Драгослав Бањак организовао је за гимназијске професоре обилазак требињске гимназије и упознавање са колегама. Разговарано је о могућим облицима сарадње између наших гимназија.
Увече је организована свечана Светосавска академија у Културном центру Требиња.

среда 27.01.2016. године

Sremac 2016 Trebinje 34

Присуствовали смо сечењу колача и Светосавској академији основних и средњих школа. У Требињу имају лепу традицију, да је једна од требињских школа домаћин школске славе за све требињске ученике и професоре. Ове године домаћин је била Основна школа “Свети Василије Острошки“. Школа је организовала Светосавску академију у Културном центру Требиња, а затим ручак у својој школи.

По подне је организован обилазак града од стране домаћина.

четвртак 28.01.2016. године

Sremac 2016 Trebinje 63a

Требињска општина организовала је излет за ученике госте и домаћине, као и пратиоце. У пратњи локалних водича, обишли смо манастир Тврдош и његов вински подрум. Манастир Завала, изграђен у стени, са прелепим погледом на Попово поље оставио је велики утисак на ученике. У Поповом пољу, обишли смо село Мркоњић, место рођења Светог Василија Острошког.

Требиње је родни град чувеног песника Јована Дучића. Обишли смо његов гроб у Херцеговачкој Грачаници на брду Црквине изнад Требиња. Након тога организован је пријем у Саборном храму Требиња.
Увече је организована забава за ученике госте и домаћине у Клубу за младе.

петак 29.01.2016. године

Sremac 2016 Trebinje 74

Из Требиња су нас испратили родитељи, ученици и представници општине Требиње и Медијана. На путу за Ниш обишли смо манастир Острог у Црној Гори. Организован је превоз до горњег манастира, обилазак цркве Светог Ваведења, кивота са моштима Светог Василија Острошког, конака. Организован је и обилазак доњег манастира и ручак за све ученике и пратиоце. Од монаха манастира добили смо сувенире и пригодне књиге.

Одушевљени смо пријемом и указаним гостопримством домаћина. Надамо се да ће ова сарадња постати традиционална и да ће доћи до братимљења наше и требињске гимназије. Сматрамо да би та сарадња у многоме обогатила рад обе школе. Поносимо се дружењем, организованошћу и предузимљивошћу ученика оба града. Наши комплименти челницима општине Медијана и града Требиња на организацији пута.

Наше путовање је пропраћено и од стране медија:

http://radiotrebinje.com/trebinje-ugostilo-djecu-iz-nisa/ http://trebinjelive.info/2016/01/26/docekani-u-gradskoj-upravi-djeca-iz-nisa-u-posjeti-vrsnjacima-u-trebinju/ http://mojahercegovina.com/djeca-iz-nisa-u-gostima-kod-vrsnjaka-iz-trebinja/ http://www.lokoportal.com/index.php?option=com_content&http://www.lokoportal.com/index.php?option=com_content&;view=article&id=16602:prijem-za-nislije&catid=39&Itemid=53 http://www.srna.rs/foto1/45692/trebinje—ucenici-iz-niske-opstine-medijana-doputovali-u-trebinje-.htm http://niskevesti.rs/drustvo/item/8149-ucenici-iz-nisa-u-poseti-trebinju Прилози:

Фото албум Весна Бабовић

Trebinje_2016.pdf

Категорије:Razno
  1. Нема коментара.
  1. No trackbacks yet.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: